3 tips voor CRM software selectie

Zinnovatino CRM software selectieIn een eerdere blog hadden we het al over drie valkuilen bij het selecteren van een CRM systeem. Maar we geven u uiteraard ook graag enkele tips waar u op moet letten als u CRM software moet selecteren, in deze blog behandelen we drie simpele stappen die u kunt doorlopen om een geschikt systeem te selecteren.

Begin met een plan
Een CRM systeem is een investering en om te voorkomen dat u een verkeerde keuze maakt, moet u eerst een plan opstellen met uw onder andere uw doel, wensen en budget. Ook draagvlak is belangrijk. Begin met een kostenplaatje op te stellen: wat zijn de voordelen, ROI en kosten van het implementeren van een CRM-oplossing? Gebruik dit om iedereen, zoals het management, aan boord te krijgen. Stel vervolgens vast wie de stakeholders in dit traject zijn en werk hiermee samen om een organisatiebreed doel vast te stellen voor de inzet van CRM. Selecteer vervolgens uit de organisatie een aantal medewerkers van verschillende afdelingen die samen de CRM werkgroep gaan vormen. Tot slot zou onderdeel van het plan moeten zijn wat momenteel goed gaat in de organisatie en wat beter kan, welke interne processen er zijn en welke processen geautomatiseerd en vereenvoudigd zouden kunnen worden. Als dit alles is vastgelegd in een plan, zou u inzicht moeten hebben in de benodigde functionaliteiten en de eisen en wensen binnen de organisatie. Aan de hand hiervan kunt u een systeem gaan selecteren.

Vergelijk de opties
Er zijn inmiddels vele CRM systemen in de markt met elk andere mogelijkheden en prijzen. Aan de hand van de opgestelde eisen en wensen kunt u hier al een eerste selectie uit maken. Vervolgens kunt u bij de partijen waarin u geïnteresseerd bent een demo aanvragen, zodat u kunt testen of dit systeem inderdaad past bij uw organisatie. Doe dit niet alleen, kijk hiernaar met de gehele werkgroep, zodat iedereen feedback kan geven op de software. Zorg ervoor dat u zeker weet dat de leverancier waarmee u in gesprek bent flexibel genoeg is en luistert naar uw feedback en wensen. Het is wenselijk om een lange termijn relatie met de leverancier aan te gaan, omdat diegene op die manier uw organisatie leert kennen en u zo beter kan helpen en adviseren.

Kies een systeem dat mee kan groeien

Een goed systeem moet mee kunnen groeien met uw organisatie. Het moet aan kunnen sluiten met andere belangrijke systemen en daarnaast moet het voor alle afdelingen de benodigde functionaliteiten bieden. Zorg er dus voor dat het systeem wat u kiest goed aansluit op de manier van werken binnen uw organisatie, wat goed aansluit op de huidige systemen en ook mogelijkheden biedt voor de toekomst. Het zou immers zonde zijn om binnen een paar jaar weer het selectietraject door te moeten lopen.

Er zijn vele systemen in de markt en om de juiste uit te kiezen is het verstandig om een consultant in de arm te nemen die u kan helpen het meest geschikte systeem voor uw organisatie te kiezen. Wilt u ook ondersteuning bij het kiezen van een systeem? Neem dan contact met ons op.

Volg ons!

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!