Betere salesresultaten met CRM

Door een CRM-systeem te implementeren binnen uw organisatie, biedt u uw salesmedewerkers een tool aan waarmee ze in staat zullen zijn betere salesprestaties te leveren. Ze kunnen dankzij CRM bijvoorbeeld sneller, efficiënter en productiever werken. Daarnaast hebben ze meer inzicht in de klantinformatie, waardoor ze klanten beter kunnen benaderen en voorstellen kunnen doen die beter aansluit op deze klant. Met CRM kunnen de verkoopprocessen geoptimaliseerd worden en kan de sales beter aansluiten op de customer journey.

Beter gekwalificeerde leads om mee te werken
Zinnovation CRM betere salesresultatenAls CRM goed ingezet wordt door zowel de marketing- als salesafdeling, kan het verkoopteam krijgen die beter gekwalificeerd zijn. Door met CRM meer aan lead nurturing en lead scoring te doen kan de marketingafdeling de leads gepersonaliseerde content aanbieden die past bij waar ze zich in de klantreis, de customer journey, bevinden. Hierdoor kunnen de leads pas zodra ze sales-ready zijn overgedragen worden aan het verkoopteam. De salesafdeling krijgt op deze manier geen leads die nog niet klaar zijn voor een aankoop en kunnen zo meer uit de leads halen.

Hogere productiviteit
Uw salesmedewerkers kunnen met de inzet van CRM meer tijd besteden aan sales. Doordat bepaalde processen meer gestandaardiseerd en geautomatiseerd worden, zijn ze minder tijd kwijt aan administratieve- en andere taken. Zo kunnen ze meer tijd besteden aan klanten en salesgesprekken. Daarnaast hebben ze altijd en overal toegang tot het systeem, waardoor ze gegevens ter plekke kunnen bijwerken. Hierdoor hoeven ze dit niet op een later tijdstip nog te doen.

Mobiel werken
Als de salesmedewerkers ook op mobiele apparatuur, zoals tablets en smartphones, eenvoudig toegang hebben tot het CRM-systeem, kunnen ze nog beter onderweg werken. Ze kunnen altijd en overal klantinformatie inzien, hierdoor betere beslissingen nemen en betere voorstellen doen die aansluiten bij de klant.

CRM stelt uw salesteam maar ook andere afdelingen in staat om productiever, efficiënter en klantgerichter te werken. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem vooral eens contact met ons op.

Volg ons!

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!