Creëer klantwaarde met CRM

Organisaties staan vaak voor de keuze: ERP of CRM inzetten? In onze vorige blogs zijn we al ingegaan op wat de voor- en nadelen van ERP zijn. Deze software is ondersteunend aan alle processen binnen uw organisatie en is dus ook intern gericht. Maar wat is CRM nou eigenlijk precies?

Creëer klantwaarde met CRM
Zinnovation CRM klantwaardeSimpelweg is CRM een strategie voor bedrijven die het belangrijk vinden om hun klanten, patiënten, leden etc. centraal te zetten. Het kan commercieel ingezet worden voor sales, marketing en service activiteiten. In onderzoeken wordt vaak aangetoond dat bedrijven graag meer klantgericht willen werken maar dat het aan de uitvoering nog weleens schort. Iets roepen is ook werkelijk anders dan iets doen. Klantgericht werken wordt ondersteund door de wensen en behoeftes van klanten te leren kennen en daarnaar te handelen. Hierin is de mindset van medewerkers ook van cruciaal belang. Men moet de klant ook écht willen helpen door klantgericht te denken. Door de klant beter te leren kennen en dit vast te leggen in CRM creëer je waarde voor de klant én het bedrijf. Door die waarde op de juiste wijze te hergebruiken kan er een win/win situatie ontstaan voor beide.

U begrijpt dat de waarde van alle klanten enorme vormen aan data in beslag kunnen nemen. Als u die waarde in wilt kunnen zetten om de klanten op de juiste manier aan te spreken moet men in het CRM-systeem kunnen segmenteren op die waarde. Je maakt voor bijvoorbeeld marketingdoeleinden in CRM groepen klanten aan die in hetzelfde profiel passen. Zo krijgt uw doelgroep specifieke informatie die bij hem past waardoor hij een goed gevoel krijgt over uw bedrijf. De klant voelt zich gekend en gewaardeerd. Dat zorgt voor een vorm van loyaliteit die bij u en uw klant past.

Wilt u meer weten over wat CRM is en waarom u dit in zou moeten zetten? Download dan ons whitepaper ‘ERP komt van Mars en CRM van Venus’, waarin we ingaan op CRM, maar ook op ERP en de kracht van beide systemen naast elkaar.

Wilt u het hele whitepaper lezen?
Vul dan hieronder uw gegevens in en download het complete whitepaper als pdf.
(Als na het downloaden uw gegevens nog zichtbaar zijn hoeft u niet nogmaals op verzenden te klikken)

Whitepaper download: ERP komt van Mars en CRM van Venus

* = Verplichte velden
Vul hier uw voor- en achternaam in

Vul hier uw bedrijfsnaam in

Vul hier uw e-mail adres in

Geef hier uw voorkeur aan

Vul hier uw telefoonnummer in zonder streepje

De gegevens die je hier invult, slaan we - tijdelijk - op om contact op te nemen betreffende deze whitepaper en zal niet gebruikt worden voor toekomstige mailings of nieuwsbrieven.
Wij hebben uw uitdrukkelijke toestemming nodig om deze gegevens te mogen verzamelen

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Indien je wél graag op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws betreffende CRM en producten van Microsoft 365, dan kun je dat aangeven door het vinkje hieronder aan te zetten. Wil je de nieuwsbrief niet, dan hoef je verder niets te doen.
.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Volg ons!

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!