De 3 slechtste redenen om CRM niet te updaten

We horen vaak van managers of prospects die geïnteresseerd zijn in een CRM oplossing verschillende redenen waarom ze CRM willen updaten, maar het niet kunnen. Sommige redenen zijn CRM update slechtste redeneninderdaad legitiem, bijvoorbeeld omdat ze genoodzaakt zijn om een bepaald type software te gebruiken voor bepaalde afdelingen. Toch horen we ook vaak redenen om geen CRM update te doen, die minder of helemaal niet legitiem zijn. De drie slechtste zijn de volgende:

1.“Het werkt niet op onze PC’s of andere apparaten”

Lang geleden kwam het nog voor dat de CRM software gehost moest worden op een server, waardoor veel mensen denken dat oude servers en PC’s of laptops de nieuwste versie niet zullen ondersteunen. Toch is niets minder waar, zolang u een internetverbinding heeft kunt u toegang krijgen tot de laatste versie van uw CRM software.

2.“Onze workflow is erg specifiek en werkt niet met andere CRM software”

In sommige situaties kan dit inderdaad het geval zijn, maar in de meeste gevallen kunnen alle soorten bedrijfsprocessen en workflows gecreëerd worden met de CRM software. Als u momenteel problemen ervaart met uw huidige CRM software omdat zij uw workflows niet optimaal ondersteunen, kunt u altijd inventariseren of een CRM software update dit kan verhelpen zonder iets aan uw ingestelde bedrijfsprocessen te veranderen.

3.“Onze medewerkers houden niet van verandering”

De meeste medewerkers moeten inderdaad wennen aan een nieuw systeem, dus ook aan een update. Toch is het verstandig wel uw CRM software updates te blijven doen. Ten eerste natuurlijk zodat uw bedrijfsprocessen zo optimaal mogelijk ondersteund worden. Ten tweede doet uw concurrent waarschijnlijk ook zijn updates en u wilt uw concurrent wel bijhouden door zo efficiënt mogelijk te werken. Daarnaast zal er, wanneer u de juiste implementatie partner heeft, ook aandacht worden besteed aan de CRM gebruikersadoptie van uw medewerkers.

Heeft u het idee dat uw CRM implementatie niet meer maximaal wordt benut? In ons nieuwste whitepaper 'Recycle CRM' bespreken we de te nemen stappen om uw CRM systeem te optimaliseren, zonder dat u een nieuwe software hoeft aan te schaffen.

 

Volg ons!

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!