ERP: wat zijn de voordelen?

In een eerdere blog bespraken we al wat een ERP-systeem is: software die ondersteunend is aan alle processen binnen een bedrijf. ERP is dan ook vooral intern en procesgericht, terwijl CRM juist extern en klantgericht is. Beide systemen hebben zo hun voor- en nadelen, in deze blog bespreken we de voordelen van een ERP-systeem.

De voordelen van ERP
Zinnovation CRM ERP proces
Verreweg het grootste voordeel van ERP-software is dat alle gegevens binnen een organisatie met elkaar verbonden worden en centraal in een organisatie komen te staan. Voorheen had elke afdeling zijn eigen softwarepakketten, in elk systeem moest de data opnieuw ingevoerd worden. ERP-systemen zijn goed geïntegreerd waardoor gegevens maar één keer opgeslagen hoeven te worden. Een ingevoerde bestelling zal door het ERP-systeem direct worden verwerkt tot onder andere een inkooporder en een automatisch geplande personeelsinzet. Tevens is het mogelijk om ERP-systemen in de cloud op verschillende devices te gebruiken, op deze manier is op elke werkplek de correcte informatie (realtime) aanwezig. Er ontstaat door deze centrale manier van werken een grotere openheid binnen een bedrijf en er is bedrijfsbreed meer in- en overzicht.

Als er veel strak georganiseerde processen zijn vastgelegd in een bedrijf, kan ERP daar een geweldige ondersteuning in bieden die ook opgelegd kan worden. Dat heeft als voordeel dat processen geformaliseerd zijn en hiermee kan eenduidigheid in de afhandeling gewaarborgd worden. ERP is voor veel leveranciers een enorme ontwikkel- en groeimarkt. De investeringen die ERP-leveranciers doen in de verdere ontwikkeling van ERP zijn dan ook significant.

ERP is een systeem wat zorgt voor centraal opgeslagen gegevens en meer bedrijfsbreed in- en overzicht. Maar naast voordelen heeft een ERP-systeem ook nadelen. Zo is dit systeem vooral intern gericht en is dit systeem niet voldoende als u klantgericht wilt werken in de gehele organisatie. Om dit te kunnen doen is CRM nodig naast ERP. In de volgende blog zullen we verder ingaan op de nadelen van ERP.

Wilt u meer weten over de voor- en nadelen van ERP en CRM zijn en wanneer u welk systeem inzet? Of waarom juist een integratie van beide systemen erg krachtig kan zijn? Download dan ons whitepaper ‘ERP komt van Mars en CRM van Venus’, waarin we ingaan op beide systemen en de kracht van ERP en CRM naast elkaar.

Wilt u het hele whitepaper lezen?
Vul dan hieronder uw gegevens in en download het complete whitepaper als pdf.
(Als na het downloaden uw gegevens nog zichtbaar zijn hoeft u niet nogmaals op verzenden te klikken)

Whitepaper download: ERP komt van Mars en CRM van Venus

* = Verplichte velden
Vul hier uw voor- en achternaam in

Vul hier uw bedrijfsnaam in

Vul hier uw e-mail adres in

Geef hier uw voorkeur aan

Vul hier uw telefoonnummer in zonder streepje

De gegevens die je hier invult, slaan we - tijdelijk - op om contact op te nemen betreffende deze whitepaper en zal niet gebruikt worden voor toekomstige mailings of nieuwsbrieven.
Wij hebben uw uitdrukkelijke toestemming nodig om deze gegevens te mogen verzamelen

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Indien je wél graag op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws betreffende CRM en producten van Microsoft 365, dan kun je dat aangeven door het vinkje hieronder aan te zetten. Wil je de nieuwsbrief niet, dan hoef je verder niets te doen.
.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Volg ons!

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!