Goede CRM-data verhoogt winst

Eerder schreven we er al over: datavervuiling gaat ten koste van de betrouwbaarheid en het gebruik van uw CRM-systeem. Zonde, want het implementeren en onderhouden van CRM heeft tijd en geld gekost en u wilt dan ook het maximale resultaat eruit halen. Goede data is dan ook erg van belang en niet alleen om de bruikbaarheid en betrouwbaarheid te waarborgen!

Meer winst door nauwkeurige data
Zinnovation CRM goede data meer winst
Data kan overal vandaan gehaald worden tegenwoordig, maar dit betekend ook dat er meer data verwerkt moet worden. Hierdoor is er meer kans op onzorgvuldigheden en fouten in het verwerken van de gegevens. En organisaties zijn zich hier ook van bewust: 92% van organisaties vermoedt dat een deel van hun data, 26% maar liefst, onnauwkeurig is. Naast dat dit ervoor zorgt dat er niet goed gewerkt kan worden met het systeem en dat dit voor onnodig veel werk en frustraties zorgt, heeft vervuilde data op financieel gebied ook gevolgen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kwalitatief goede data de winst van ondernemingen verhoogt met gemiddeld 15%.

Data goed gebruiken
Data verzamelen wordt steeds eenvoudiger. Er ook daadwerkelijk mee werken en de data inzetten om strategische beslissingen te kunnen maken, betere deals te kunnen sluiten en de effici├źntie van uw organisatie te vergroten, blijkt voor veel organisaties nog een uitdaging. Zo vindt maar liefst 42% van ondernemingen het lastig om conclusies te trekken uit de beschikbare data binnen hun organisatie. Met het juiste CRM-systeem wordt het echter steeds beter mogelijk om data te analyseren en inzicht te krijgen in belangrijke gegevens. De juiste software maar vooral ook schone data kan uw organisatie in staat stellen betere analyses uit te voeren en data goed te benutten.

Hoe u uw data schoonhoudt, hebben we in een eerdere blog al uitgelegd. Zo is het van belang dat alle medewerkers data op dezelfde manier invoeren. Daarom is het verstandig om de medewerkers training te geven over de werking van het systeem en de juiste manier van data verwerken. Ook het actueel houden van data is van belang. Dit betekent dat de gegevens zo nu en dan opgeschoond en ontdubbeld moeten worden.

Wilt u meer weten over het verwerken van data in uw CRM-systeem en hoe u deze data het beste kunt benutten? Neem dan vooral eens contact met ons op.

Bron: Microsoft

Volg ons!

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!