Kiezen tussen ERP en CRM, is dat nodig?

Regelmatig wordt ons de vraag gesteld wat nou de beste keuze is: ERP of CRM? Hier is echter geen eenduidig antwoord op te geven. Want moet hier wel tussen gekozen worden?

Beide systemen spelen een andere rol in de organisatie. Zo is CRM extern en persoonlijker, dit systeem werkt vanuit de klant. ERP is juist meer intern en procesgericht en werkt vanuit de aangeboden producten en diensten. CRM houdt zich bezig met het commerciële proces, ERP met het ordertraject. En dat is ook waarom deze systemen elkaar zo goed aanvullen en versterken. Om een order in ERP te kunnen verwerken, moet deze eerst verkocht worden. CRM is hierin van belang: sales, marketing en klantgericht werken is van belang om een order binnen te halen. Als deze order binnengehaald is, komt ERP aan de beurt om de order te verwerken. Maar ook daarna komt CRM weer aan bod, voor de aftersales.

Zinnovation CRM ERPERP en CRM worden vaak als twee losse systemen gezien waaruit gekozen moet worden, maar ze vullen elkaar juist aan. Door beide pakketten te gebruiken wordt een organisatie beter stuurbaar en kan eerder ingegrepen worden als er afwijkende bewegingen plaatsvinden. Ook stelt het u beter in staat om klantgericht te werken.

De komende weken gaan we in op de voor- en nadelen van beide systemen, wanneer u voor welk systeem kiest maar vooral: waarom u ze naast elkaar in zou moeten zetten. Wanneer kiest u voor beide systemen naast elkaar, wat zijn hier de voor en nadelen van en wat is de kracht van CRM en ERP naast elkaar?

Wilt u meer weten over CRM, ERP en de kracht van beide systemen naast elkaar? Download dan ons whitepaper 'ERP komt van Mars en CRM van Venus

Wilt u het hele whitepaper lezen?
Vul dan hieronder uw gegevens in en download het complete whitepaper als pdf.
(Als na het downloaden uw gegevens nog zichtbaar zijn hoeft u niet nogmaals op verzenden te klikken)

Whitepaper download: ERP komt van Mars en CRM van Venus

* = Verplichte velden
Vul hier uw voor- en achternaam in

Vul hier uw bedrijfsnaam in

Vul hier uw e-mail adres in

Geef hier uw voorkeur aan

Vul hier uw telefoonnummer in zonder streepje

De gegevens die je hier invult, slaan we - tijdelijk - op om contact op te nemen betreffende deze whitepaper en zal niet gebruikt worden voor toekomstige mailings of nieuwsbrieven.
Wij hebben uw uitdrukkelijke toestemming nodig om deze gegevens te mogen verzamelen

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Indien je wél graag op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws betreffende CRM en producten van Microsoft 365, dan kun je dat aangeven door het vinkje hieronder aan te zetten. Wil je de nieuwsbrief niet, dan hoef je verder niets te doen.
.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Volg ons!

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!