Microsoft wint terrein in CRM-markt

Uit onderzoek van Computer Profile is naar voren gekomen hoe de CRM-markt in Nederland qua aanbieders is verdeeld. In de analyse is gekeken naar Nederlandse bedrijfsvestigingen met minimaal 50 medewerkers. Hieruit kwam naar voren dat SAP, Salesforce en Microsoft nog steeds grote spelers zijn in de markt. Oracle is ook nog steeds erg groot, maar valt net buiten de top 3.

Zinnovation CRM Microsoft wint aan terreinMicrosoft staat op de tweede plaats

SAP is de grootste partij in Nederland met maar liefst een kwart van de CRM-oplossingen. Microsoft staat momenteel op de tweede plek met ruim 16%. Op de derde plaatst staat Salesforce.

Bij multinationals is SAP de marktleider en doet ook Salesforce het goed. Microsoft heeft daarentegen een groter aandeel dan SAP bij middelgrote bedrijven met 50 tot 250 medewerkers.

Uit de analyse van Computer Profile kwam naar voren dat er nog steeds veel sprake is van maatwerk CRM-oplossingen. Daarnaast is het grote aantal oplossingen in de CRM-markt inmiddels erg hoog, zo kwamen in het onderzoek minstens 200 toepassingen naar voren. 

Steeds meer in de cloud

Uit een onderzoek van Gartner kwam naar voren dat een steeds groter deel van de CRM-markt gebaseerd is op cloud-oplossingen. Wereldwijd staat Microsoft met 6% niet in de top drie, deze plekken zijn voor Salesforce, SAP en Oracle. Wel was Microsoft een van de snelste groeiers. Eerder dit jaar wilde Microsoft Salesforce overnemen, als dit door was gegaan zou Microsoft marktleider zijn.

Wilt u ons hele whitepaper lezen met meer aandachtspunten en tips over hoe u CRM met succes kunt inzetten om ook voordeel te halen uit al uw klantdata?

Vul hieronder uw gegevens in en download het complete whitepaper als PDF.

(Als na het downloaden uw gegevens nog zichtbaar zijn hoeft u niet nogmaals op verzenden te klikken

Whitepaper Wat is CRM eigenlijk?

* = Verplichte velden
Vul hier uw voor- en achternaam in

Vul hier uw bedrijfsnaam in

Vul hier uw e-mail adres in

Geef hier uw voorkeur aan

Vul hier uw telefoonnummer in zonder streepje

De gegevens die je hier invult, slaan we - tijdelijk - op om contact op te nemen betreffende deze whitepaper en zal niet gebruikt worden voor toekomstige mailings of nieuwsbrieven.
Wij hebben uw uitdrukkelijke toestemming nodig om deze gegevens te mogen verzamelen

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Indien je graag op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws betreffende CRM en producten van Microsoft 365, dan kun je dat aangeven door het vinkje hieronder aan te zetten. Wil je de nieuwsbrief niet, dan hoef je verder niets te doen.
.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Volg ons!

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!