Nadelen van CRM & ERP combineren

In een eerdere blog gaven we al aan dat de keuze tussen CRM en ERP niet altijd gemaakt hoeft te worden: beide systemen naast elkaar inzetten kan juist een erg krachtige combinatie zijn. Dit kan de business intern én extern versterken, CRM is namelijk gericht op de externe bedrijfsprocessen en ERP op de interne processen. Wat de voordelen zijn van het integreren van zowel ERP als CRM, hebben we in deze blog al besproken. Toch zijn er ook enkele nadelen te noemen.

De nadelen van CRM en ERP naast elkaar inzetten
Zinnovation CRM nadelen ERP combineren
Eén van de grotere nadelen is dat meerdere systemen een grotere belasting voor de IT-afdelingen betekend. Meerdere systemen betekent natuurlijk ook meer beheer, de IT-afdeling moet zowel het CRM-systeem als het ERP-systeem onderhouden, up-to-date houden en problemen oplossen.

Een ander nadeel is dat de informatie in het ene systeem niet zomaar ook in het andere systeem staat. Toch zullen bepaalde gegevens van het ene systeem beschikbaar moeten zijn in het andere systeem, om zo een compleet klantbeeld te kunnen krijgen. Veelal kan men in een CRM-pakket gegevens opvragen uit het ERP-systeem, zoals debiteuren/crediteurennummers, artikelgegevens en factuurinformatie.

Om CRM en ERP goed samen te laten werken, moeten er koppelingen gemaakt worden tussen beide systemen. Hier zitten kosten aan verbonden, wat natuurlijk nadelig is. Gelukkig worden de systemen steeds moderner waardoor ze goed toegankelijk zijn en hoeft een koppeling geen probleem te zijn. Maar de koppelingen moeten natuurlijk wel gemaakt en beheerd worden door ervaren partijen.

Ondanks dat er wat nadelen te noemen zijn van ERP én CRM inzetten, zijn deze nadelen tegenwoordig steeds beter op te lossen. De systemen worden bijvoorbeeld steeds moderner en flexibeler en kunnen steeds beter op elkaar aansluiten. Daarnaast is het maar de vraag of de nadelen opwegen tegen de voordelen van een combinatie van deze twee systemen in uw organisatie. Zo worden bijvoorbeeld interne en externe processen geoptimaliseerd en op elkaar afgestemd. Ook wordt de continuïteit binnen de organisatie beter gewaarborgd.

Wilt u meer weten over CRM én ERP naast elkaar inzetten? Download dan ons whitepaper ‘ERP komt van Mars en CRM van Venus’, waarin we ingaan op wat CRM en ERP voor systemen zijn, maar ook op de kracht van beide systemen naast elkaar.

Wilt u het hele whitepaper lezen?
Vul dan hieronder uw gegevens in en download het complete whitepaper als pdf.
(Als na het downloaden uw gegevens nog zichtbaar zijn hoeft u niet nogmaals op verzenden te klikken)

Whitepaper download: ERP komt van Mars en CRM van Venus

* = Verplichte velden
Vul hier uw voor- en achternaam in

Vul hier uw bedrijfsnaam in

Vul hier uw e-mail adres in

Geef hier uw voorkeur aan

Vul hier uw telefoonnummer in zonder streepje

De gegevens die je hier invult, slaan we - tijdelijk - op om contact op te nemen betreffende deze whitepaper en zal niet gebruikt worden voor toekomstige mailings of nieuwsbrieven.
Wij hebben uw uitdrukkelijke toestemming nodig om deze gegevens te mogen verzamelen

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Indien je wél graag op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws betreffende CRM en producten van Microsoft 365, dan kun je dat aangeven door het vinkje hieronder aan te zetten. Wil je de nieuwsbrief niet, dan hoef je verder niets te doen.
.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Volg ons!

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!