Het CRM projectplan

Projectplan smallHet komt vaak voor dat uw doelen die u voor ogen had bij de aanschaf van uw CRM implementatie na enige tijd zijn gewijzigd. Veel organisaties denken dan dat nieuwe CRM software noodzakelijk is. Toch zijn er veel mogelijkheden om met uw huidige CRM systeem uw bijgestelde doelen te behalen. Daarom is het zeer interessant om eerst te inventariseren welke mogelijkheden de bestaande software biedt om de gestelde doelen te behalen en de klachten en wensen van de gebruikers op te lossen. In onze vorige blog beschreven we al hoe u erachter kunt komen of u uw huidige CRM software kunt optimaliseren.

Op het moment dat het duidelijk is dat een nieuwe versie van de bestaande software een goede optie zou zijn, is het van belang om een goed projectplan te maken. Ondanks dat het ‘maar’ om een upgrade gaat.

In het geval van een CRM recycle project heeft u namelijk niet alleen te maken met een technische upgrade, maar ook met een inhaalslag. Deze inhaalslag ligt zowel op het vlak van het beïnvloeden van de vaak negatieve perceptie van de gebruikers, als ook op het vlak van de organisatorische implementatie.

Vaak bestaat het recyclen van CRM uit een samenspel van de hier genoemde aspecten:

  • Opstellen projectplan
  • Technisch upgraden van de bestaande software
  • Add-ons installeren
  • Implementatiewijzigingen doorvoeren
  • Controleren van de kwaliteit van de database en opschonen indien nodig
  • Controleren van eventuele integraties
  • Rapportages en stuurmechanismen (opnieuw) inrichten
  • Indien nodig processen binnen de organisatie aanpassen
  • Gebruikers trainen en begeleiding on the job organiseren zodat de 
 gebruikers de mogelijkheden van de software voldoende kunnen begrijpen en toepassen.

Denkt u dat uw CRM implementatie ook geoptimaliseerd kan worden zodat u er écht het maximale uithaalt? In ons whitpaper ‘Recycle CRM’ bespreken we de te nemen stappen wanneer uw CRM systeem niet meer aan uw eisen en doelen voldoet.

Whitepaper Download: Recycle CRM

Whitepaper Recycle CRM download

* = Verplichte velden
Vul hier uw voor- en achternaam in

Vul hier uw bedrijfsnaam in

Vul hier uw e-mail adres in

Geef hier uw voorkeur aan

Vul hier uw telefoonnummer in zonder streepje

De gegevens die je hier invult, slaan we - tijdelijk - op om contact op te nemen betreffende deze whitepaper en zal niet gebruikt worden voor toekomstige mailings of nieuwsbrieven.
Wij hebben uw uitdrukkelijke toestemming nodig om deze gegevens te mogen verzamelen

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Indien je wél graag op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws betreffende CRM en producten van Microsoft 365, dan kun je dat aangeven door het vinkje hieronder aan te zetten. Wil je de nieuwsbrief niet, dan hoef je verder niets te doen.
.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Volg ons!

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!