Voordelen van CRM & ERP combineren

Zinnovation CRM ERP voordelenIn onze vorige blog bespraken we dat CRM en ERP elkaar kunnen versterken en aanvullen, beide systemen hebben zo hun voordelen en spelen beiden een andere rol in de organisatie. Kiezen tussen deze systemen is dan ook niet altijd nodig, door ERP en CRM in te zetten kunt u uw business intern én extern versterken. In de komende twee blogs gaan we in op de voor- en nadelen van ERP en CRM combineren, in deze blog bespreken we de voordelen.

De voordelen van CRM en ERP naast elkaar inzetten
Eén van de voordelen is dat een organisatie voor beide systemen de beste oplossing kan zoeken (best of breed). Hierbij is het niet noodzakelijk om de pakketten van dezelfde leverancier af te nemen. Ook kunnen de pakketten met de juiste belangen worden ingericht. Er hoeven dus geen (of in ieder geval minder) compromissen gesloten te worden. Verder kunnen beide systemen zo ingezet worden dat alle processen geoptimaliseerd worden. Zo kan het ERP-systeem geoptimaliseerd worden voor procesbewaking en andere interne bedrijfsprocessen. CRM kan geoptimaliseerd worden voor commerciële activiteiten en dus de externe bedrijfsprocessen.

Door zowel ERP en CRM in te zetten wordt het draagvlak van de gebruikers vergroot: men ziet iets komen wat geschikt is. Niet iedere medewerker heeft beide systemen nodig, dus op het gebied van licentie aantallen kunt u besparen. Bovendien zal het rendement hoger zijn. Door iedere medewerker het juiste gereedschap te geven, is de bereidheid groter om het systeem te gebruiken. Men herkent zich in de systemen en dat leidt ertoe dat men sneller voordelen behaald op het gebied van efficiency en effectiviteit.

Nog een voordeel van de combinatie van deze twee systemen is dat de continuïteit beter gewaarborgd is. Door alle processen aan een enkel systeem op te hangen, maak je jezelf meer kwetsbaar dan door meerdere systemen in te zetten. Bovendien kan een onderdeel, dat niet goed functioneert, ook vervangen worden, zonder alles te hoeven vervangen. Ook kunnen pakketten eenvoudig aan elkaar gekoppeld worden, waardoor gegevensoverdracht indien gewenst realtime kan worden uitgevoerd

Wilt u meer weten over CRM én ERP naast elkaar inzetten? Download dan ons whitepaper ‘ERP komt van Mars en CRM van Venus’, waarin we ingaan op wat CRM en ERP voor systemen zijn, maar ook op de kracht van beide systemen naast elkaar.

Wilt u het hele whitepaper lezen?
Vul dan hieronder uw gegevens in en download het complete whitepaper als pdf.
(Als na het downloaden uw gegevens nog zichtbaar zijn hoeft u niet nogmaals op verzenden te klikken)

Whitepaper download: ERP komt van Mars en CRM van Venus

* = Verplichte velden
Vul hier uw voor- en achternaam in

Vul hier uw bedrijfsnaam in

Vul hier uw e-mail adres in

Geef hier uw voorkeur aan

Vul hier uw telefoonnummer in zonder streepje

De gegevens die je hier invult, slaan we - tijdelijk - op om contact op te nemen betreffende deze whitepaper en zal niet gebruikt worden voor toekomstige mailings of nieuwsbrieven.
Wij hebben uw uitdrukkelijke toestemming nodig om deze gegevens te mogen verzamelen

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Indien je wél graag op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws betreffende CRM en producten van Microsoft 365, dan kun je dat aangeven door het vinkje hieronder aan te zetten. Wil je de nieuwsbrief niet, dan hoef je verder niets te doen.
.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Volg ons!

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!