Wanneer kiezen voor ERP?

In onze vorige blog gingen we al in op wat ERP nou eigenlijk is. Hieruit kwam naar voren dat dit software is die ondersteunend is aan alle processen binnen een bedrijf. Door het gebruik van ERP-software zijn organisaties in staat om het gebruik van bedrijfsmiddelen te controleren en de efficiëntie van de activiteiten te verbeteren. Alle processen worden door één systeem ondersteund. Maar wanneer kiest u ervoor om een ERP-systeem te implementeren in uw organisatie?

Eén centrale plaats
Zinnovation CRM wanneer ERPEr kunnen diverse redenen zijn om te kiezen voor ERP, maar een van de meest logische redenen is toch wel het willen verbinden van diverse soorten bedrijfsmatige software op één centrale plaats. Als er losse systemen zijn voor bijvoorbeeld voorraden, bedrijfsadministratie, boekhouding en logistiek, dan geeft het samenvoegen van alle informatie naar één overzicht vaak problemen. Het is daarnaast heel foutgevoelig en kost ook nog eens veel meer tijd dan nodig is.

Niet meer alleen voor internationals
De E (Enterprise) in de naam verraadt dat het van origine gaat om zeer uitgebreide (prijzige) systemen voor internationaal opererende bedrijven. Tegenwoordig kiezen middelgrote bedrijven echter ook regelmatig voor ERP-systemen omdat ook zij te maken hebben met diverse soorten software die los van elkaar niet zo goed werkt als een geïntegreerd systeem. De laatste jaren zien we dat ERP-systemen, vaak op de branche aangepast, ook steeds meer door ziekenhuizen, grote onderwijsinstellingen en overheden worden gebruikt.

Een ERP-systeem is vooral gericht op de interne processen. Vindt u het belangrijk om klantgericht te werken? Dan is een ERP-systeem niet genoeg en zou u moeten overwegen om naast ERP ook een CRM-systeem te integreren.

Wilt u meer weten over wat ERP en CRM is en wanneer u welk systeem inzet? Of waarom juist een integratie van beide systemen erg krachtig kan zijn? Download dan ons whitepaper ‘ERP komt van Mars en CRM van Venus’, waarin we ingaan op beide systemen en de kracht van ERP en CRM naast elkaar.

Wilt u het hele whitepaper lezen?
Vul dan hieronder uw gegevens in en download het complete whitepaper als pdf.
(Als na het downloaden uw gegevens nog zichtbaar zijn hoeft u niet nogmaals op verzenden te klikken)

Whitepaper download: ERP komt van Mars en CRM van Venus

* = Verplichte velden
Vul hier uw voor- en achternaam in

Vul hier uw bedrijfsnaam in

Vul hier uw e-mail adres in

Geef hier uw voorkeur aan

Vul hier uw telefoonnummer in zonder streepje

De gegevens die je hier invult, slaan we - tijdelijk - op om contact op te nemen betreffende deze whitepaper en zal niet gebruikt worden voor toekomstige mailings of nieuwsbrieven.
Wij hebben uw uitdrukkelijke toestemming nodig om deze gegevens te mogen verzamelen

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Indien je wél graag op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws betreffende CRM en producten van Microsoft 365, dan kun je dat aangeven door het vinkje hieronder aan te zetten. Wil je de nieuwsbrief niet, dan hoef je verder niets te doen.
.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Volg ons!

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!