Wanneer kiezen voor ERP én CRM?

CRM en ERP zijn twee systemen die elkaar kunnen versterken en aanvullen. Naast enkele nadelen, zoals bijvoorbeeld het extra werk voor de IT-afdeling, heeft het vooral veel voordelen om de systemen naast elkaar in te zetten. Maar wanneer zou voor uw organisatie de keuze om beide systemen in te zetten een logische keuze zijn?

CRM ERP wanneer inzettenVeel bedrijven kiezen vanuit de administratieve bedrijfsprocessen voor een ERP-systeem en vaak is er in dat ERP-pakket ook een deel dat CRM wordt genoemd. Dit CRM-deel is over het algemeen meer een klantenkaart waarin gegevens vast worden gelegd, maar waarin geen CRM-strategie of klantgericht werken mogelijk is. Vaak is alleen al het opvolgen van een taak, afspraak, offerte of het maken van een geplande marketingcampagne niet goed mogelijk. Zoals eerder al aangegeven is ERP intern en procesmatig gericht op administratie, diensten, producten, logistiek en boekhouding. Dan is het logisch dat ERP niet erg flexibel is in het aanpassen van de standaard omgeving. Dat zou immers de vastgelegde processen geen goed doen.

CRM daarentegen is extern en klantgericht. Het is daardoor ook een vereiste dat het pakket flexibel is en aangepast kan worden aan het voortschrijdend inzicht van het bedrijf. Op deze manier kunnen de veranderende wensen van de markt makkelijker gevolgd worden. CRM-strategie is een veel organischer proces dan ERP en vereist flexibiliteit. Het is met CRM dan ook juist de bedoeling dat we klantgericht gaan werken. Er wordt aan verrijking gedaan van de klantgegevens zodat daar later op gesegmenteerd kan worden voor een sales of marketingcampagne.

Het is ook vaak helemaal geen kwestie van kiezen voor één pakket maar een weloverwogen keuze hoe je met je klanten om wilt gaan. Wil je de klantverwachtingen waarmaken en zelfs liever overtreffen, dan heb je CRM nodig naast ERP.
Dankzij moderne technieken is het geen probleem om twee of meerdere systemen met elkaar te laten communiceren. Technisch gezien zijn er dus geen argumenten om niet te kiezen voor meerdere systemen.

Wilt u meer weten over CRM én ERP naast elkaar inzetten? Download dan ons whitepaper ‘ERP komt van Mars en CRM van Venus’, waarin we ingaan op wat CRM en ERP voor systemen zijn, maar ook op de kracht van beide systemen naast elkaar.

Wilt u het hele whitepaper lezen?
Vul dan hieronder uw gegevens in en download het complete whitepaper als pdf.
(Als na het downloaden uw gegevens nog zichtbaar zijn hoeft u niet nogmaals op verzenden te klikken)

Whitepaper download: ERP komt van Mars en CRM van Venus

* = Verplichte velden
Vul hier uw voor- en achternaam in

Vul hier uw bedrijfsnaam in

Vul hier uw e-mail adres in

Geef hier uw voorkeur aan

Vul hier uw telefoonnummer in zonder streepje

De gegevens die je hier invult, slaan we - tijdelijk - op om contact op te nemen betreffende deze whitepaper en zal niet gebruikt worden voor toekomstige mailings of nieuwsbrieven.
Wij hebben uw uitdrukkelijke toestemming nodig om deze gegevens te mogen verzamelen

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Indien je wél graag op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws betreffende CRM en producten van Microsoft 365, dan kun je dat aangeven door het vinkje hieronder aan te zetten. Wil je de nieuwsbrief niet, dan hoef je verder niets te doen.
.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Volg ons!

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!